Muftija dr. Hasanović posjetio Medžlis Islamske zajednice u Varaždinu

Objavljeno: 20.01.2015. 14:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Medzlis

Temeljem redovnih aktivnosti posjeta džematima, muftija dr. Aziz ef. Hasanović u pratnji tajnika  Mešihata mr. sc. Nermin ef. Botonjića posjetio je u petak Medžlis Islamske zajednice u Varaždinu...

Muftija dr. Hasanović predvodio je džumu namaz i održao hutbu. Tijekom hutbe osvrnuo se na događanja u svijetu kao i na najnovije karikature o Muhamedu a.s. Pozivajući vjernike da bolje upoznaju Poslanika kako bi ga više i potpunije voljeli, pozvao ih je da se suzdrže od bilo kakvih neprimjerenih oblika ponašanja kojim bi narušili ugled muslimana, javlja portal islamske zajednice.

Naime, Poslanik se ne brani spaljivanjem zastava niti demoliranjem objekata niti vrijeđanjem drugih, Poslanika se brani lijepim islamskim odgojem, moralom i primjerenim ponašanjem, naglasio je muftija Hasanović.
Nakon džume namaza i druženja sa džematom muftija se sastao sa članovima IOM – a gdje su ga predsjednik h. Salajdin Halili i glavni imam Avdo ef. Imširović upoznali o aktivnostima koje su obilježile proteklu godinu kao i planovima za 2015. godinu.

Muftija je izrazio zadovoljstvo završenim objektom ali i planiranim sadržajima koji se realiziraju u novim prostorijama.

Komentari