U Lepoglavi odana počast bojniku HV-e Dragutinu Naglašu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 11.02.2015. 15:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Članovi obitelji, suborci iz postrojbe "Crne mambe", 1. bojne 2. gardijske brigade Gromovi, predstavnici udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, HVIDR-e te Grada Lepoglave, odali su na lepoglavskom gradskom groblju počast hrvatskom branitelju Dragutinu Naglašu...

Bojnik Dragutin Naglaš poginuo je 11. veljače 1993. godine  u bitci za Novigrad kojom je spriječeno da srpski agresor u snažnom protunapadu ponovno okupira teritoriji u zadarskom zaleđa iz kojeg je istjeran u prethodnoj ofenzivi Hrvatske vojske i policije.

- Nemjerljiv je doprinos hrvatskih branitelja koji su u borbi za jedinu nam Domovinu Hrvatsku dali svoje živote – rekao je tom prigodom brigadni general Zdravko Jakop, predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

- Narod koji zaboravlja svoju prošlost nema svjetlu budućnost. Mi ne smijem zaboraviti naše branitelje bez kojih ne bi bilo ni samostalne Hrvatske – rekao je predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Maček.

Na inicijativu suboraca Dragutina Naglaša i u dogovoru s Gradom Lepoglavom ove bi godine jedan od gradskih parkova trebao dobiti ime hrvatskog viteza Dragutina Naglaša.

U parku, koji će biti dodatno uređen, bit će postavljena Naglaševa bista.

Komentari