Vjeruju da su potrebne izmjene

Na obuci Savjeta mladih Varaždinske županije zaključili: Mladi su premalo aktivni

Objavljeno: 12.06.2016. 12:20

Zadnja izmjena: 12.06.2016. 12:22

Foto: Savjet mladih Varaždinske županije

Dvadesetak predstavnika Savjeta mladih, udruga, jedinica lokalnih samouprava i drugih zainteresiranih okupilo se u Županijskoj palači na obuci, koju su organizirale Udruga gradova i Zaklada Friedrich Ebert na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije.

Predavači su bili Dragica Kemeter iz Grada Čakovca i Mario Žuliček iz Lepoglave. Cilj ovakvih edukacija jest poboljšanje metodika funkcioniranja savjeta mladih, jačanje zagovaračkih pozicija mladih u odnosu na tijela koja donose odluke na lokalnoj i regionalnoj razini.

– Kao predstavnica društvene skupine mladih i član Savjeta mladih Varaždinske županije, apsolutno podržavam ovakve radionice i nadam se da ćemo ih imati još i više. Nije više bitno samo da se glas mladih čuje, već je puno bitnije da se počne djelovati i utjecati na političke procese. – rekla je Petra Međimurec, članica Savjeta mladih Varaždinske županije.

Na obuci je istaknuto da sustav savjeta mladih, unatoč zakonskim promjenama koje su se usvojile, nije uspješan koliko bi mogao biti te da su potrebne izmjene kako bi se mladima omogućilo efektivno djelovanje i veći utjecaj na politike, odluke i društvene procese. Također, postoji problem neaktivnosti mladih, koje treba potaknuti da počnu pokretati inicijative.

Komentari