Na području Varaždinske županije još 50 grobišta i jama

Objavljeno: 16.09.2011. 12:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: varazdinska-zupanija.hr

Društvo za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih zločina dodijelilo je varaždinskom županu Predragu Štromaru zahvalnicu povodom obilježavanja desete godišnjice djelovanja Udruge za izniman doprinos Varaždinske županije na utvrđivanju prešućenih hrvatskih žrtava i obilježavanju grobišta.

Predsjednik Društva Franjo Talan tom je prilikom zahvalio Varaždinskoj županiji na pomoći tijekom jedanaest godina postojanja Društva, a posebno prilikom organizacije Dana sjećanja na žrtve totalitarnih autoritarnih režima 20. Stoljeća, 23. kolovoza 2011. te je izrazio nadu da će zajedničko obilježavanje ovog datuma postati uobičajena praksa.

Istaknuo je i kako na području Varaždinske županije postoji oko 50 grobišta i jama u kojima leže posmrtni ostaci žrtava, a raspravljalo se i o Zakonu o pronalaženju, obilježavanju i održavanju grobova žrtava komunističkih zločina nakon drugog svjetskog rata koji se odnosi na sve žrtve komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata, a u čijem bi izvršavanju trebale sudjelovati i županije.

Komentari