Na seminaru vatrogasnih sudaca u Linzu i domaći vatrogasac

Objavljeno: 04.11.2014. 08:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: DVD Tuhovec

Izvor: Ilustracija

Od 24. do 26. listopada u Linzu u Austriji održan je redovni seminar za vatrogasne suce koji će suditi na predstojećem 20. Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži u organizaciji Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF-a), a koje će se održati sredinom srpnja iduće godine u Poljskom gradu Opole.

Između šezdesetak sudaca na navedenom seminaru, Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavljali su dosadašnji međunarodni vatrogasni suci za vatrogasnu mladež Zlatko Orsag i Ivan Brlečić, te Nedeljko Vukalović, međunarodni vatrogasni sudac za odrasle, koji će prvi puta suditi na međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži CTIF-a.

Prvog dana seminara raspravljalo se o pravilniku i vježbi za vatrogasnu mladež, kao i zadacima vatrogasnih sudaca, te su raspravljene određene nejasnoće vezane uz samu vježbu.

Drugog dana svi polaznici seminara odradili su praktičan dio seminara, pri čemu je svaki sudac trebao odsuditi sve uloge kod izvođenja vježbe te kod izvođenje štafetne utrke.

Seminar su vodili Thomas Spitzer i Hansrudi Schönbäck, te Ignaz Mascha, voditelj međunarodnog natjecanja za vatrogasnu mladež CTIF-a koji je zajedno sa predsjednikom povjerenstva za vatrogasnu mladež CTIF-a Jörn-Hendrik Kuinkeom svim polaznicima uručio uvjerenja o završenom osposobljavanju.

Od važnijih novina za navedeno natjecanje jesu da će se koristiti češke brentače te je prijedlog češkog vatrogasnog saveza da sudionici natjecanja ne budu stariji od 16 godina. Te i sve ostale novine i nejasnoće trebale bi biti razriješene do početka travnja 2015.

Hrvatsku vatrogasnu zajednicu će na "maloj vatrogasnoj olimpijadi" zastupati dva vatrogasna odjeljenja: muško odjeljenje vatrogasne mladeži DVD-a Novi Marof i žensko odjeljenje vatrogasne mladeži DVD-a Bedekovčina.

Komentari