Na vrhu Dinare obilježena 21. godišnjica pogibije varaždinskih “Puma“

Objavljeno: 28.06.2015. 08:38

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 08:50

Foto: FB Anđelko Stričak

Na Velikoj Duvjakuši na Dinari obilježena je 21. godišnjica pogibije 31 pripadnika varaždinskih “Puma“. Članovima obitelji poginulih branitelja, suboraca i prijatelja ove godine pridružili su se predstavnici političkog i javnog života, te brojni planinari iz Hrvatske i susjedne BiH.

Sudionici komemoracije su u 18 naleta helikopterima HRZ-a prebačeni s područja ispod Velike Duvjakuše do spomenika poginulim braniteljima, doznajemo od Roberta Puje, predsjednika Udruge veterana 7. gbr.

- Ovo je četvrta godina od kako na ovom mjestu odajemo počast našim poginulim suborcima. Naša brigada dala je veliki doprinos u najvažnijim akcijama HV-a tijekom Domovinskog rata, posebno na ovom području. Ponosni smo na VRA, veličanstvenu Oluju, u kojoj smo zajedno s našim kolegama iz splitske 4. gbr i ostalim postrojbama oslobodili kraljevski grad Knin - istaknuo je Puja, uputivši zahvalu članovima HGSS-a, planinarskoj udruzi “Dinaridi“ i ostalima koji su ne žaleći truda i vremena pomogli u realizaciji izgradnje planinarske kuće.

Iako je bio najavljen i dolazak predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, ona zbog obveza nije stigla na Dinaru. No,poslala je svog izaslanika, savjetnika za branitelje Antu Deura.

Svečanosti su nazočili general zbora Drago Lovrić (načelnik GS HV-e), generali Zdravko Jakop, Krešimir Ćosić, Rahim Ademi, Josip Čuletić, Ljubo Česić Rojs, članovi Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Anđelko Stričak, zamjenik predsjednice županijske skupštine, predstavnici SJP “Roda“ PU varaždinske i srugih braniteljskih udruga iz Varaždinske županije.

Komemoracija na Dinari nastavljena je svetom misom za poginule pripadnike 7. gardijske brigade koju je predvodio vlč. Ivica Horvat, svećenik Varaždinske biskupije, a završena je druženjem uz domjenak kod planinarske kuće.

Komentari