uoči martinja

Načelnik Marijan Horvat o realiziranim, ali i projektima koji tek čekaju Općinu Martijanec

Objavljeno: 03.11.2016. 13:46

Zadnja izmjena: 03.11.2016. 14:32

Uoči proslave općinskog blagdana - Martinja, za koji će program trajati od subote do nedjelje, razgovarali smo s načelnikom općine Martijanec, Marijanom Horvatom. Razgovarali smo tako o projektima koji su u općini obavljeni, ali i o onima koji se tek planiraju realizirati u budućnosti. 

Jedan od najbitnijih projekata koji načelnik izdvaja su radovi na sanaciji odvodnih kanala za oborinske vode, konkretnije na kanalu Gomila, zbog spriječavanja poplava, a Horvat je podsjetio kako su u dvije i pol godine imali pet polava i to na nekoliko područja.

-  Asfaltirali smo i Školsku te dio Cvjetne ulice, uređivali kanale u Slanju, radimo na svim dječjim igralištima, a započela je i izgradnja visoke zone, odnosno vodoopskrbnog sustava, zbog nedostatka vode u nekim područjima. 

Načelnik je kazao kako su obnovljene fasade te je postavljena PVC stolarija u na Društvenim domovima u Križovljanu, Sudovčini, Čičkovini, Hrastovljanu, Madaraševcu, Vrbanovcu i Rivalnom. Obnovljeni su i sakralni objekti, a Ministarstvo kulture dalo je odobrenje za projekt za drenažu temelja te statičku sanaciju Župne crkve sv. Martina.

Što se kulture tiče...

Učenici Osnovne škole Martijanec sudjelovali su na međunarodnom natjecanju primjenjene umjetnosti na temu Sv. Martina u mađarskom Szombathelyju, a koji je organiziran povodom 1700. godišnjice rođenja sv. Martina te su osvojili zlatno priznanje.

- Također, folklorna i tamburaška sekcija Općine Martijanec sudjelovala je na VInkovačkim jesenima. Treba istaknuti i to da u ovom trenutku traju arheološka istraživanja, u suradnji s tvrtkom Arhos, na Cufti. Dio projekta financira i Ministarstvo kulture - objasnio je Horvat.

Kao najveći problem Općine, načelnik ističe dogradnju Osnovne škole.

- Smatram da su djeca u diskriminirajućem položa u odnosu na ostale u županiji i to se mora hitno riješiti - zaključio je te dodao kako postoji i problem izgradnje dječjeg vrtića, za koji se čeka natječaj Ministarstva.

Što će se tek realizirati...

- Planiramo asfaltirati još cesta kako bi se neka mjesta povezala s općinskim središtem. Također intenzivno radimo na rekonstrukciji Društvenog doma u Slanju, a tu je i uređenje komunalne i društvene infrastrukture. Vodimo brigu i o mladima, kroz donacije, sportske udruge, socijalnu pomoć itd.

 

 

Komentari