Nagrade najboljima za dragu domaču rieč

Objavljeno: 19.12.2011. 08:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: e-ivanec.com

Ukupno 152 rada od 70 autora pristigla su na ovogodišnji 31. Kajkavski književni natječaj Draga domača rieč, a u istoimenom književnom zborniku objavljeno je njih 69, piše e-ivanec.com

Završna svečanost i predstavljanje zbornika održano je u amfiteatru Srednje škole u Ivancu, a posjetitelji su mogli uživati u izvedbi pjesama autora u konkurenciji djece i odraslih.

Pristigle radove ocijenilo je i najuspješnije odabralo stručno prosudbeno povjerenstvo u kojem su i ove godine bile umirovljena dugogodišnja ravnateljica Knjižnice Ana Vresk, te profesorice Olja Gregur i Ivanka Kunić.

Prvo mjesto u konkurenciji odraslih pripalo je Ljubici Plantić iz Zamlače, drugo mjesto osvojila je Tereza Salajpal iz Koprivnice, dok je treću nagradu osvojio Željko Funda iz Varaždina.

Od osnovnoškolaca najboljim radom proglašen je onaj autora Matija Simona iz OŠ Vidovec, Anamarija Štefičar iz OŠ Kamenica osvojila je drugo mjesto, dok je nagradu za treće mjesto primio učenik OŠ iz Donje Voće, Alojz Stočko.

Svojim nastupom svečanost su uveličale članice ženskog vokalnog ansambla Sakcinski, pod ravnanjem profesorice Nade Peček.


Izvor: e-ivanec-com

Komentari