Nagradna igra za pušače: Prestani pušiti i osvoji 10 tisuća kuna

Objavljeno: 03.11.2011. 21:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Odreknete li se cigarete na četiri tjedna, možete osvojiti nagradu vrijednu čak 10 tisuća kuna u javnozdravstveoj akciji "Prestani pušiti i pobijedi" koju organizira Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i ove godine organizira javnozdravstvenu akciju "Prestani pušiti i pobijedi", u kojoj najsretniji novi nepušač, uz zdravija pluća, može osvojiti i nagradu vrijednu 10 tisuća kuna, koje će moći trošiti s potrošačke kartice.

Nagradna igra raspisana je za one nešto okorjelije pušače - da biste ostvarili pravo na nastup morate imati više od 18 godina i najmanje jednu godinu "pušačkog" staža.

Najveći rizični čimbenik kod karcinoma

Prestanak pušenja smanjuje rizik od mnogih karcinoma, koji su jedan od najčešćih uzročnika smrti.

- Na prvom mjestu su tu rak bronha i pluća, ali svi drugi karcinomi imaju pušenje kao rizični čimbenik, skoro pod broj jedan - rekao je za Novu TV ravnatelj HZJZ-a Željko Baklaić, koji je i sam pušio 30 godina - i prestao.

Natječaj pripada intervencijama u okviru promicanja zdravlja s originalnom idejom organiziranja za osobe koje žele prestati pušiti i koje tako mogu osvojiti vrijedne nagrade, iako je najveća nagrada njihov uspjeh – prestanak pušenja i poboljšanje zdravlja

Prijave se primaju od 04. do 14. studenog, a pristupnica će biti objavljena u dnevnim listovima, 04. studenog 2011. godine u Večernjem listu te 05. studenog u 24sata, kao i na web stranicama www.24sata.hr i www.zdravakrava.hr.

Komentari