Naučite letjeti i dosegnite visine u Cvetlinu

Objavljeno: 03.09.2011. 10:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: bednja.hr

Želite letjeti? Svoj san možete ostvariti ako upišete tečaj paraglajdinga koji počinje 17. rujna, a organizira ga Klub slobodnog letanja Kolibri iz Cvetlina.

Obuka budućih paraglajdera osigurana je u suradnji s Obučnim centrom Jastreb iz Radoboja, koji organizira školu letenja za stjecanje dozvole pilota parajedrilice.

Tečaj počinje predavanjem,a kasnije se polaznici „upoznaju“ sa padobranom na ravnom djelu gdje se uče formirati krila.

Sljedi poletanje na visini od 30 do 50 metara, te sljetanje. Nakon što polaznici svladaju ovu vještinu kreću na Ravnu Goru ili Ivanšćicu gdje uz pomoć instruktora sljeću s nadmorske visine iznad 150 metara.

Nakon tečaja potrebno je barem dvije do tri godine amaterske oprezne vježbe da se postane pilotom parajedrilice.

Danas smo svjedoci mnogih kobnih nesreća neopreznih paraglajdera. Kako do njih dolazi otkrio nam je Josip Knez predsjednik Kluba slobodnog letenja Kolibri.

- Do nesreća sa smrtnim slučajevima paraglajdera dolazi zbog njihove neopreznosti ili pak zbog opreme koja je neadekvatna. Paraglajderi često ne znaju rukovati opremom. Potrebno je dobro poznavanje opreme i vremenskih uvjeta da se ne bi dogodila neka ozljeda ili nesreća - istaknuo je predsjednik kluba Josip Knez.

Želite li se pridružiti klubu letača, prijavite se do 15. rujna do kad se upisuju novi članovi, a za više informacija nazovite mob. 091 76 30 686.

Komentari