Nenad Horvat: Ispričavam se svima koji su se našli uvrijeđeni

Objavljeno: 16.12.2014. 20:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva: A. Švoger

Zbog statusa koje je objavljivao na svom Facebook profilu Nenad Horvat u utorak, 16. prosinca, pod pritiskom javnosti podnio je ostavku na dužnost voditelja Odsjeka za psihijatriju Opće bolnice Varaždin.

Nakon što smo uspjeli doći do njega, u kratkom telefonskom razgovoru o cijeloj situaciji do koje je tijekom dana došlo rekao je:

- Žalim zbog nepromišljenog i neodgovornog ponašanja i ispričavam se svima koji su se našli uvrijeđeni. Žao mi je zbog toga, a najviše žalim zbog štete koju sam svojim ponašanjem prouzročio poslodavcu. Ništa više ne želim komentirati - bio je kratak Horvat.

Kako neslužbeno doznajemo, tijekom dana Horvatu su upućene i prijetenje te je zbog vlastitih statusa objavljivanih na Facebooku također postao žrtva uvreda putem iste društvene mreže.

>>VIDEO: Zbog Facebook statusa Nenad Horvat razriješen dužnosti voditelja psihijatrije

>>Horvat na Facebooku: "Da je 45-a malo dulje trajala, 90-e se ne bi ni dogodile"

Podsjetimo, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Mladen Smoljanec o cijelom slučaju rekao je sljedeće: "Odlučili smo da njegova izrečena stajališta nisu bila primjerena. Njemu je jako žao i kaje se, no moram se osobno i u ime bolnice ispričati hrvatskim braniteljima, posebno hrvatskim ratnim invalidima i siguran sam da će oni imati najveći stupanj njege u Općoj bolnici Varaždin".

Komentari