Njemački kolege darovali varaždinskoj policiji pet jurilica za prevenciju

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 28.08.2015. 14:53

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:05

Foto: PU varaždinska

Kod info-punkta Policijske uprave varaždinske u petak je na Špancirfestu održana svečana primopredaja pet mopeda marke Piaggio NRG 50, Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke varaždinskoj policiji.

Darovanu opremu načelniku Policijske uprave varaždinske Darku Jurčecu predao je časnik za vezu Savezne policije u Veleposlanstvu SR Njemačke Marco Weiser.

Riječ je o projektu na razini ravnateljstva policije, a Jurčec ističe da će skuteri služiti za prevenciju.

- Skuteri će se koristiti u svrhu prevencije. Nemaju policijskih obilježja i tamo gdje se teško probiti automobilima, brže će se doći skuterom. Brži smo, jednostavnije je doći do grada i mjesta u gradu - rekao je Jurčec. 

Vrijednost skutera iznosi 90.000, a suradnja s njemačkom policijom traje već pet godina.

- Njemačka policija postala nam je partner u transformaciji granične policije. U preustroju specijalne u interventnu policiju, a kroz nekoliko stotina edukacijskih programa učili smo kako raditi prevenciju s građanima, odnosno biti servis građanima. Donirali su nam dosad opreme u vrijednosti od 2,8 milijuna kuna i suradnja je više nego dobro te će se sigurno nastaviti. U narednom periodu naglasak će biti na educiranju naših ljudi u borbi protiv kriminaliteta - zaključio je Dražen Vitez, zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Komentari