Novih 4,5 milijuna kuna za projekte u našim srednjim školama

Objavljeno: 13.10.2015. 08:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Više od 4,5 milijuna kuna iz europskih fondova odobreno je srednjim školama s područja Varaždinske županije.

Naime, Ministarstvo znanosti, obrazovanje i sporta, kao posredničko tijelo u postupku odabira projekata, donijelo je odluku o financiranju projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini ukupnog iznosa bespovratnih sredstava preko 25 milijuna kuna. Od ukupno 18 odobrenih projekata, njih četiri je iz Varaždinske županije i financirani su u stopostotnom iznosu.

Prema informacijama koje su nedavno stigle, Gospodarskoj školi Varaždin odobren je projekt Heureka u iznosu od 1.169.669,63 kuna. Srednjoj školi Novi Marof prošao je projekt Čista petica vrijedan 983.594,08 kuna, dok je Srednja škola Ivanec dobila 1.338.388,39 kuna za projekt Heureka – spoznajom do uspjeha. Prva gimnazija Varaždin dobiva 1.129.430,77 kuna za projekt Osnaživanje gimnazijskog obrazovanja provedbom kurikularne reforme STEM i ICT područja.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo što su upravo iz Varaždinske županije sredstva dobile čak četiri škole, budući da su projekti odobreni samo školama iz devet županija i grada Zagreba.

-Čestitam našim srednjim školama koje su samo iz EU fondova već povukle više od 45 milijuna kuna za projekte koji osiguravaju nadstandard u pogledu poboljšanja kurikuluma, edukacije profesora, nabave nove opreme i razmjene iskustava. Veseli i stalni priljev sredstava i velika prolaznost na našim nacionalnim natječajima i slobodno možemo reći da su u pogledu pripreme i provedbe projekta naše škole postale pravi centri izvrsnosti – istaknuo je župan Štromar podsjećajući kako su ravnatelji i djelatnici škole prošli program za pisanje i provedbu EU projekata čiji su rezultati priprema i realizacija brojnih projekta, kao i sustavno odobravanje novih, čime su osigurana značajna sredstva za podizanje standarda školovanja.

Komentari