Novo predavanja Kulturne udruge Nova Akropola

Objavljeno: 10.03.2011. 07:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Danica Pajtak

Kulturna udruga Nova Akropola predavanjem ''Tibetanski put usavršavanja'' nastavlja niz od dvanaest tematskih predavanja škole filozofije.

Za mnoge na zapadu Tibet je zemlja obavijena mistikom. Bogata tibetanska tradicija govori o životu kozmosa i čovjeka. O putu ostvarenja duhovnih potencijala čovjeka. O velikom Životu kao o jedinstvenoj cjelini koji kroz skladnu evoluciju duha i tijela upoznaje samog sebe i smisao vlastitog postojanja.

Predavanje ''Tibetanski put usavršavanja'' posvećeno je drevnim tibetanskim svetim tekstovima, ''Knjizi zlatnih pravila'' i ''Glasu tišine''. Ova inspirativna djela upoznati će nas sa 7 zlatnih ključeva – vrlina neophodnih za osvajane više prirode čovjeka, otkriti će nam etape puta ''mudrosti srca'', te savjete tibetanskih mudraca prema kojima je civilizacija ''na krovu svijeta'' stoljećima upravljala vlastite živote i čuvala znanja o načinu povezivanja vidljivog i nevidljivog u čovjeku i kozmosu.

Predavanje će se održati 10. ožujka s početkom u 20 sati u prostoru Kulturne udruge Nova Akropola, a ulaz na predavanje je slobodan.

Pročitajte i kako nam je bilo na uvodnom predavanju.

Hegel, Kant i moderna umjetnost su čisto prenemaganje?

Komentari