'projekt nije zaustavljen'

O Toplicama će odlučiti vijećnici: 'Privatnik ne smije moći zaposjesti dvije trećine grada'

Iz Varaždinske županije danas su se službeno očitovali na prozivke od strane Reformista. Projekt, kažu, nije mogao ići dalje jer je završen tek prije mjesec dana, a sada se mora anulirati rizik da netko „zaposjedne dvije trećine Toplica“. O svemu će se raspravljati na Skupštini i na kraju će odlučiti Vijećnici….

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.02.2022. 10:35

Zadnja izmjena: 16.02.2022. 10:38

Veliki hoteljersko-turistički projekt u Varaždinskim Toplicama ide dalje, a o njemu će se sada po prvi put raspravljati i na sjednici Županijske skupštine sljedeći tjedan.

Županijska vlast danas je poslala poruku kako projekt nikada nije bio stopiran, ali su postojali i postoje određeni rizici kada je riječ o njegovoj realizaciji. Predsjednik Županijske skupštine obrazložio je o čemu se radi.

- Projektni zadatak završen je tek u 12. mjesecu prošle godine, prije mjesec dana. Tek jučer su materijali po prvi put izašli van, te su ih dobili vijećnici.

Vijećnici će sada, kaže Križanić, raspravljati o modelu koji je najprihvatljiviji. Ukupno je riječ o tri modela, a pismom namjere interes je iskazalo sedam različitih investitora.

'Ozbiljni i opasni rizici'

Koji su rizici, prema njegovim riječima?

- S obzirom da se ovdje radi i vrlo zahtjevnom projektu koji zahtjeva visoku razinu investicija, sa zahtjevnim operativnim standardima u izvođenju, realizaciji i samom upravljanju projekta, Varaždinska županija razmatra različite modele radi odabira projekta i investicijskog rizika između osnivača i privatnih investitora, ali što je još važnije i najvažnije, ali i mogućeg zadiranja u kvalitetu života lokalnog stanovništva kao i gospodarstva Varaždinskih Toplica. To mora biti kompatibilan projekt da se ne bi dogodilo da neki privatni investitor zaposjedne dvije trećine Varaždinskih Toplica – kaže Križanić.

Inače, isporučeni modeli razvoja Varaždinskih Toplica smatraju se dobrima, a o svemu će, kako zaključuje predsjednik Skupštine, nakon rasprave na Županijskoj skupštini odlučiti – „operativa“ u dijalogu su upravom Specijalne bolnice i Grada Varaždinskih Toplica.

Komentari