Obitelj Klanfar deložiraju iz doma u kojem žive od 1939. godine, tvrde: "Veliki igrači su u pitanju!"

Objavljeno: 24.06.2015. 10:36

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 11:12

Foto: I. Tomašković

Nakon deložacije obitelji Brelnić u Gornjem Knegincu, još jedna obitelj iz varaždinskog kraja vrlo je blizu situacije da izgubi svoj jedini krov nad glavom. Riječ je o obitelji Klanfar iz Zagrebačke ulice u Varaždinu, a deložaciju obitelji u srijedu su došli spriječiti aktivisti Živog zida.

Obitelji Klanfar istekao je rok za mirno iseljenje iz doma u kojoj su živjeli roditelji Drage Klanfar.

Njeni roditelji te njenih šestero braće i sestara u tom domu su od 1939. godine. Roditeljima je stanovanje dopustio čovjek koji je na tom mjestu imao stolarsku radnju. Kako je Dragina majka umrla 1989. godine, kuću je naslijedila ona. Godinu dana kasnije ona je dobila potvrdu od Grada Varaždina da prostor može korisiti te sređivati. Godine 1997. ona i njezin muž Vitomir skupili su potvrde kojim bi otkupili taj prostor, no tvrdi to im nije omogućeno. No, prije pet godina stigla je pravnica s dvoje vlasnika i bračni par Klanfar plaćao im je stanarinu 740 kuna iako im sveukupna primanja iznose nešto manje od 1.900 kuna. Kasnije je Dragin račun blokiran i kako kaže nisu više bili u mogućnosti plaćati stanarinu. 

- Jako mi je teško i to vas psihički ubije. Mnogo smo uložili u uređenje i ne znam kako će cijela situacija završiti - rekao je Vitomir Klanfar koji je bivši pomorac.

Oni nemaju adekvatan smještaj, već se moraju iseliti iako nemaju kamo.

- Nemamo kamo. Imamo četvrto djece, no nisu nam u mogućnosti pomoći - dodala je Draga Klanfar koja ističe da se situacija sigurno neće dobro završiti. 

- Lokacija je vrlo primamljiva i veliki su igrači u pitanju te situacija sigurno neće dobro završiti - istaknula je Klanfar.

S obzirom na to da je stekao rok za mirno iseljenje, njihov dom stigli su braniti aktivisti Živog zida.

- Deložaciju su svakodnevna pojava i dužnost nam je braniti jedini dom. Teško je procijeniti kako će cijela situacija završiti, ali vjerujem da će uz pomoć Grada obitelji Klanfar pronaći adekvatan dom - rekao je Marko Kesteli iz Živog zida.

Komentari