spremni za projekte

Od planiranih 7,48 milijuna kuna iz proračuna potrošene samo 43 tisuće! Šamec: "Nema raspisanih natječaja"

Objavljeno: 03.08.2016. 20:42

Zadnja izmjena: 03.08.2016. 20:44

Prihvaćeno je izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci ove godine koje je ostvareno u iznosu od  5,65 milijuna kuna. Tako su odlučili Vijećnici Općinskog vijeća na sjednici općine Trnovec Bartolovečki. 

Time je ostvareno 31,1 posto od ukupnih 18,1 milijun kuna koliko iznosi proračun za ovu godinu. Vijećnici su zaključili kako je većina stavki u proračunu izvršena u skladu s planovima, a odstupanja se odnose na prijenos financijskih sredstava iz fondova EU.

-Radi se o planiranim sredstvima u iznosu od 7,48 milijuna kuna od čega je ostvareno tek 43 tisuće kuna. Nažalost, sredstva nisu realizirana s obzirom da nisu provedeni natječajni postupci iako smo mi kao općina već davno pripremili projekte i svu potrebnu dokumentaciju – objasnio je načelnik općine Zvonko Šamec.

"Odgovore treba potražiti na državnoj razini!"

Načelnik Šamec je dodao kako upravo zbog neraspisanih natječaja i nisu realizirani projekti izgradnje Društvenog doma i projekt izgradnje nerazvrstanih cesta.

- Općina Trnovec Bartolovečki odavno je spremna za ove projekte, a zašto natječaji nisu raspisani odgovore treba potražiti na državnoj razini – zaključio je Šamec. 

Na dnevnom redu našlo se krovište i toranj kapelice Majke Božje Snježne u Trnovcu, koji će biti sanirani, a Općinsko vijeće je odlučilo da će sudjelovati donacijom od 110 tisuća kuna. 

Šamec se osvrnuo i na nezaposlenosti na području općine gdje se i dalje bilježe pozitivni trendovi. Prema njegovim riječima, u svibnju su 202 osobe bile nezaposlene, a u lipnju se nezaposlenost smanjila za dodatnih 12 osoba. Trenutno je u općini sada u općini nezaposleno190 osoba.

-To općinu Trnovec Bartolovečki čini jednom od jedinica lokalne uprave i samouprave s najmanjom stopom nezaposlenosti u Varaždinskoj županiji – zaključio je Šamec.

Komentari