U sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin počela je kampanja ''Odaberi svoju školu'' koju Varaždinska županija organizira s partnerima, a to su: to su HGK – Županijska komora Varaždin, Obrtnička komora Varaždinske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin te srednje škole.

Prvi put kampanja se održava u obliku sajma, a učenicima 7. i 8. razreda je svoje programe i posebnosti predstavilo 16 škola koje djeluju u Varaždinskoj županiji. Učenici koji se školuju za zanimanje konobar i kuhar su, primjerice, nudili razne slastice, čak su spravljali i fritule, učenice Srednje škole u Maruševcu mjerile su tlak, a učitelji Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole izvodili zanimljive kemijske pokuse.

Pozdrave je uputio zamjenik župana Tomislav Paljak, koji je naveo da ove školske godine u srednjim školama 70 % učenika pohađa strukovne programe, a 30 % posto gimnazijske. 

- Osme razrede na području Varaždinske županije završavaju 1.683 učenika, a pred svima je odluka gdje će nastaviti svoje školovanje. Naš cilj je da vam pružimo sve potrebne informacije o srednjim školama i svim zanimanjima za koja se možete školovati. U odnosu na prošlu godinu smanjili smo broj upisnih mjesta za strukovne gimnazije koje je ukinulo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a uvedeni su novi smjerovi u području dualnog obrazovanja u strukovnim zanimanjima prodavač, frizer, kozmetičar te u području novih kurikuluma za smjer tehničar cestovnog prometa– istaknuo je zamjenik Paljak.

Kampanja se nastavlja danas u 18 sati u OŠ Ludbreg, a nakon toga će biti održana  u OŠ Novi Marof u srijedu, 8. svibnja, u 18 sati, te na kraju u Srednjoj školi Ivanec u četvrtak, 9. svibnja, također s početkom u 18 sati.

 

Komentari

07.05.2019. 08:57h Zadnja izmjena: 07.05.2019. 08:58