Ogorčeni Zoran Brlenić: Ovo je moja Hrvatska

Objavljeno: 14.01.2015. 13:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Obitelj Brlenić deložirana je iz svog doma u Gornjem Knegincu, a cijelom situacijom ogorčen je sam Zoran Brlenić...

>> VIDEO/FOTO Deložacija obitelji Brlenić: Živi zid gubi snagu

>> S deložacije privedeno 13 žena i 50 muškaraca, nad njih 60 upotrebljena sredstva prisile

Akciju deložacije pokušali su spriječiti aktivisti Živog zida, no nisu uspjeli. Uhićeno je i odmah pušteno 63 aktivista, a obitelj je iselila iz svog doma.

- Cijela situacija mogla je drugačije završiti, no ovo je moja Hrvatska - rekao je ogorčeno Zoran Brlenić te najavio konferenciju za medije.

- Nisam raspoložen za razgovor. Dva dana nisam ništa jeo i više ću reći na konferenciji za medije - dodao je Brlenić.

Inače iz Banke Kovanica poslali su upit Općini Gornji Kneginec, postoji li mogućnost da Općina sufinacira najam stana ili drugog odgovarajućeg objekta kroz određeno vrijeme za obitelj Brlenić.

Iz Općine Gornji Kneginec poslali su priopćenje kako Općina nije u mogućnosti osigurati i sufinancirati životni prostor za Brleniće.

- Općina Gornji Kneginec nema u svom vlasništvu ili posjedu, slobodan socijalni stan ili drugi odgovarajući smještaj. Općina je vlasnik stambenog prostora u naselju Lužan Biškupečki, koji je naslijedila temeljem pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju. Međutim, Općina je 2014. godine u objekt smjestila obitelj hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata. Riječ je o stanovniku općine koji je sudjelovao u obrani grada Vukovara te je prošao i druga bojišta diljem Republike Hrvatske. Također, u teškoj je financijskoj situaciji budući da je kao jamac bio prisiljen trinaest godina plaćati jedan od drugih kredita upravo za obitelj Brlenić. Stoga je Općina aktivno uključena da se obitelj ovog hrvatskog branitelja konačno adekvatno stambeno zbrine, sukladno odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Sufinanciranje troškova stanovanja uređeno je odredbama Zakona o socijalnoj skrbi i Odluke o socijalnoj skrbi Općine Gomji Kneginec. O ovom pravu odlučuje se u upravnom postupku temeljem prethodnog podneska podnositelja zahtjeva, uvidom u odgovarajuću dokumentaciju i prema utvrđenim kriterijima. Stoga u ovom trenutku nismo u mogućnosti dati odgovor na pitanje koje se odnosi na sufinanciranje smještaja - ističu iz Općine.

Komentari