Ojačani kapaciteti učeničkih zadruga u Međimurju

Objavljeno: 01.07.2011. 16:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

S krajem školske godine završio je i projekt „Jačanje kapaciteta učeničkih zadruga u Međimurskoj županiji“ kojeg je provodila udruga Autonomni centar ACT s partnerima Međimurskom županijom i Udrugom Zora. Projekt je financiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u iznosu od 30 tisuća kuna.

Najbitnija aktivnost projekta bila je provedba radionica za učenike i učenice članove  učeničkih zadruga i njihove voditelje i voditeljice.

Tako je proveden ciklus radionica Upravljanje projektnim ciklusom na kojem je sudjelovalo 14 mladih zadrugara i zadrugarki te ciklus radionica jačanja organizacijskog kapaciteta sa 16 sudionika.

Na radionicama je sudjelovalo 9 škola i provedeno je ukupno 28 sati edukacije.  Polaznicima radionica, učeničkim zadrugama i školama u kojima postoji inicijativa za pokretanje zadruga je podijeljena knjiga "Ja projektoplovac" koja najmlađe uvodi u projektno razmišljanje, odnosno u sistematski pristup rješavanju problema i potreba te razradi ideja.

Izrađena je publikacija u kojoj su predstavljene međimurske učeničke zadruge, sa opažanjima provoditelja projekta i smjernicama za buduće aktivnosti na razvoju učeničkog zadrugarstva.

Autonomni centar je isplanirao i nastavak projekta za sljedeću školsku godinu. Nastavak projekta će imati 2 cilja: povećati suradnju među postojećim učeničkim zadrugama i utjecati na osnivanje novih učeničkih zadruga u Međimurskoj županiji, povećati sposobnost samoodrživosti učeničkih zadruga u Međimurskoj županiji te povećati kvalitetu razvoja djece kroz rad u zadrugama.

Komentari