Općina Maruševec svečano za dan općine

Objavljeno: 12.05.2011. 08:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Općina Maruševec na svečan je način obilježila Dan općine.

U petak 29. travnja bilo je službeno otvorenje objekta općinske zgrade s vatrogasnim domom u Maruševcu. Svečano rezanje vrpce obavili su potpredsjednik Hrvatskog Sabora Ivan Jarnjak i izaslanik ministra Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva državni tajnik Karlo Gjurašić uz prisustvovanje državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihane Kraljić i načelnika Općine Maruševec Ivana Šagi i predsjednika Općinskog vijeća Dragutina Kišića, kao i svih članova Općinskog vijeća Općine Maruševec, te brojnih gostiju iz Varaždinske županije i ravnatelja za rudarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Slaveka Repića.

Nakon otvaranja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su nazočne pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Kišić, načelnik Općine Ivan Šagi, a skupu su se obratili potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak, dravni tajnik Karlo Gjurašić, te župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Pozdravljajući goste i uzvanike predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Dragutin Kišić naglasio je da se Maruševec spominje davne 1269. godine, a što ovu sredinu stavlja u red najstarijih naseljenih mjesta u ovom dijelu. Isto tako postoji duga tradicija školstva jer je 1840. godine počeo prvi oblik organiziranog školskog obučavanja mještana.

Maruševec se može pohvaliti i s mnogim znamenitim šiteljima svog kraja od kojih svakako treba spomenuti Matiju Smodeka, Gustava Krkleca, Tomislava Šagi Bunića, Franju Šveleca i mnoge druge koji su ostavili neizbrisivi trag.

Općina ove godine obilježava 18 godina postojanja i kroz taj period postignuti su mnogi značajni rezultati. Treba reći da je prvi općinski Proračun bio 1.100.000 kuna, a da je ovogodišnji 14.500.000 kuna.

Izvor: marusevec.hr


Komentari