Ovaj vikend obilježava se Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Objavljeno: 12.10.2011. 10:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Ilustracija

Ovaj vikend bit će obilježeni Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje, ove se godine u Varaždinskoj županiji obilježavaju na malo drugačiji način.

Nakon prigodnog programa u petak u varaždinskoj VII. Osnovnoj školi, koja je i domaćin županijske smotre, sadnje stabla mira i svete mise zahvalnice u crkvi Uskrsnuća Isusova u crkvi u Kućan Marofu u subotu, Dan zahvalnosti za plodove zemlje obilježit će se i ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Varaždinci će moći razgledati, ali i besplatno kušati sve proizvode nastale od plodova zemlje koje su napravile vrijedne male ruke uz pomoć roditelja i učitelja.

Na štandovima će se u subotu od 9 do 12 sati predstaviti učenici osnovnih škola iz Bisaga, Brezničkog Huma, Donje Voće, Ivanca, Klenovnika, Lepoglave, Ljubešćice, Martijanca, Novog Marofa, Podruta, Radovana, Svetog Đurđa, Svetog Ilije, Trnovca, Tužnog, Varaždinskih Toplica, Visokog, Višnjice, VII. Osnovne škole Varaždin, srednjoškolci iz Gospodarske škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske, Srednje strukovne škole, Srednje škole „Arboretum Opeka“, Srednje škole u Maruševcu te štićenici Odgojnog doma u Ivancu.

Osim što će ponuditi proizvode koje su sami napravili, učenici će pokazati i kako čuvaju tradicijsku baštinu svojih krajeva.

Uz VII. osnovnu školu Varaždin, organizator ove manifestacije je Varaždinska županija.

Komentari