Ovogodišnji Špancirfest imat će i kamp na Gradskim bazenima

Objavljeno: 29.07.2015. 10:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Siniša Sović

S obzirom na male smještajne kapacitete u našem gradu, svake godine oko Špancirfesta nastaje gužva oko smještaja, a već sad bukiran je jedini varaždinski hostel, onaj u Studentskom domu, a već se rezerviraju sobe po hotelima.

Da bi doskočili problemu smještaja, ovog Špancirfesta organizirat će se kamp. Ovo je drugi puta da će Vraždin imati kamp. Prrvi je bio organiziran 2011. godine, kraj Gradske sportske dvorane na Dravi. Ovogodišnji kamp bit će smješten na malo bližoj lokaciji, na livadi uz Gradske bazene u Varaždinu.

- Interes za kamp smještajem u gradu Varaždinu postoji cijelu sezonu i potražnja za kampom je generalna. Za vrijeme festivala taj interes je još veći. Stoga smo ove godine odlučili da ćemo organizirat kamp. Lokacija je nešto bolja nego što je to bila 2011. godine, jer će kamperi biti puno bliže centru grada i samim događanjima - doznali smo od Damira Levaka iz Turističke zajednice Grada Varaždina.

S obzirom na to da organizacijski i financijski ne mogu sami, TZ Grada Varaždina je u ponedjeljak, 27. srpanja 2015, uputila Javni poziva za organizaciju festivalskog kampa na Špancirfestu 2015. Poziv je otvoren do 3. kolovoza 2015.

- Javni poziv je zapravo iskazivanje interesa privatnih partnera bez kojih ne bismo mogli organizirati kamp i financijski ga pokriti. Postoji interes, a svi uvjeti za privatnog partnera objavljeni su na službenim stranicama Špancirfesta - rekao je Levak.

Od privatnog partnera, odnosno organizatora kampa traži se da o svom trošku izvede kompletno opremanje i vođenje kampa, a zadržat će sav prihod od prodaje smještaja, ugostiteljske djelatnosti (bez pripreme i posluživanja  hrane) i   sponzorskih   ugovora.

Organizator festivalskog kampa ne smije komunicirati sponzora koji je u tržišnoj utakmici s ekskluzivnim sponzorima  festivala Špancirfest, a sve ostale uvjete Poziva možete pogledati ovdje.

Komentari