Ovogodišnji upisi u škole vršit će se na elektronički način

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.01.2013. 16:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na radnom sastanku ravnatelja srednjih škola s područja Varaždinske županije i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslava Huđeka raspravljalo se o upisima učenika u prve razrede srednjih škola u školskoj godini 2013./2014.

Posebnost ovogodišnjih upisa je ta da će se prijave upisa vršiti na elektronički način, pa tako i ove godine pripreme počinu ranije. Elektronički način prijava i upisa u srednje škole provodit će se putem Nacionalnoga informacijskoga sustava prijava i upisa u srednje škole, a aplikacija informacijskog sustava je trenutno u izradi. Obzirom da resorni Upravni odjel pokreće aktivnosti upisa u srednje škole, koordinira postupke i izrađuje prijedlog plana upisa, pročelnik Huđek je zamolio ravnatelje da na vrijeme pripreme i dostave prijedloge plana upisa učenika u srednje škole.

- Prethodne školske godine smo upisali ukupno 2.324 učenika u prve razrede. Od toga je u gimnazije bio upisan 631 učenik, u glazbenu školu upisali smo 75 učenika, četverogodišnje programe upisalo je 976 učenika, petogodišnje programe 52 učenika, trogodišnje programe 560 učenika, a posebne programe upisalo je 30 učenika – podsjetio je pročelnik Huđek te dodao kako u srednjim školama trenutno postoje obrazovni programi u kojima treba povećati broj upisanih mjesta.

Posebnost ovogodišnjih upisa biti će i upisi u novoosnovane srednje škole u Ludbregu i Novom Marofu koje planiraju po 4 razredna odjela.

Na sastanku je istaknuto kako će se i ove godine održati kampanja za upise u srednje škole koja će početi 4. ožujka 2013. godine u Ludbregu, a završiti 15. ožujka 2013. godine u Varaždinu.

Komentari