Petero mladih Europljana tri mjeseca na praksi u Varaždinu

Objavljeno: 07.04.2011. 15:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Dosad najveća grupa Eurodisejaca ovaj je tjedan stigla u Varaždinsku županiju - petero mladih Europljana u našoj županiji ostaju do 30. lipnja, kada završava njihov tromjesečni boravak i razmjena.

Od troje Francuza, Alexandre Rafin iz Ile de France praksu će obaviti u AZRA-i,  Elise Bruneval iz iste regije u Gradskom muzeju Varaždin, dok će njihova kolegica Salomé Jeannin iz regije Franche-Comté 'pomagati' Turističkoj zajednici Varaždinske županije.

Osim troje mladih francuskih Euridsejeca, Josep Borras Martin i Carles Samper Seró iz španjolske regije Catalunya nova će znanja stjecati u TKIC Lepoglava i lepoglavskoj udruzi NUM.

Program Eurodyssee omogućuje razmjenu mladih u dobi od 18 do 30 godina koji u razdoblju od 3 do 7 stječu radno iskustvo u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja.

U Varaždinskoj županiji do sada je ostvareno 39 razmjena, od čega je 23 kandidata boravilo u nekoj od regija koje sudjeluju u programu, a 16 stranih kandidata je boravilo u Varaždinskoj županiji.

Komentari