svjetlije i sigurnije

FOTO Petrijanec zasjao novom LED rasvjetom vrijednoj preko 66 tisuća kuna

Objavljeno: 06.02.2018. 11:59

Zadnja izmjena: 06.02.2018. 12:04

Na području općine Petrijanec ovih su dana završili radovi postavljanja novih rasvjetnih tijela, kao jedna od niza mjera za unapređenje komunalnog standarda na području općine.

Kako se radi o jednom od prometno najaktivnijeg područja, obzirom da se u Butini nalaze zdravstvena ambulanta, društveni dom, ali i crkva i groblje, spomenuti su radovi od specifičnog značaja za stanovnike općine Petrijanec.

Tako se, osim unapređenja teritorijalnog razvoja naselja, nastoji osigurati kvalitetnija i brža povezanost unutar naselja, ali i sigurnije prometovanje za sve sudionike prometa na tom području.

Izuzev unapređenja komunalnog standarda, cilj je i povećati sigurnost građana boljom i kvalitetnijom javnom rasvjetom investicijske vrijednosti u iznosu od 66.700 kuna

- Radi se o zamjeni starih i neekonomičnih rasvjetnih tijela s novom, energetski učinkovitijom LED rasvjetom dužeg vijeka trajanja, čime će općina Petrijanec uštedjeti na troškovima električne energije za potrebe javne rasvjete. Osim spomenute Butine, uspjeli smo postaviti rasvjetu i u ulici Alojzije Stepnica te dijelom u ulici Ante Starčevića i Dravskoj ulici. Nova su rasvjetna tijela sigurnija za pješake i sve sudionike u prometu – istaknuo je načelnik Željko Posavec.

Komentari