Plitvica ponovno zaprijetila kućama, vatrogasci na intervencijama

galerija-images/Poplave - Plitvica - Foto Zoran Stanko

Objavljeno: 04.09.2014. 09:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Područni ured za zaštitu i spašavanje Varaždin izvijestio je o intervencijama tijekom protekla dvadeset i četiri sata.

Zbog obilnih kiša, vatrogasne postrojbe su, u suradnji s Hrvatskim vodama, angažirane na izradi i učvršćivanju nasipa na ugroženim područjima uz rijeku Plitvicu.

I tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci su ispumpavali vodu iz podruma na više lokacija u Trnovcu, Varaždinu, Ivancu, Šemovcu, Ludbregu i Kučanu Donjem. Suradnjom Hrvatskih voda, lokalne samouprave i vatrogasaca, tijekom dana i večeri u srijedu izvršena je sanacija, odnosno nadvisivanje desnog nasipa odušnog kanala na rijeci Plitvici između Šemovca i Jalžabeta.

U općini Donji Martijanec, u naselju Madaraševac, izlila se rijeka Plitvica na lijevu obalu i zaprijetila je obližnjim kućama, a u Hrastovljanu je osiguravan stari zečji nasip.

U Selniku Ludbreškom rijeka Plitvica je napunila staro korito, stoga su se dvorišta ugroženih kuća osiguravala sa zečjim nasipima.

Na Kokinoj farmi 19 u Vrbanovcu voda je počela ulaziti u farmu te će se danas ispumpavati.

U Plitvičkoj ulici u Varaždinu povišen je vodostaj rijeke Plitvice te voda prijeti kućama i tvrtki Balustrade, stoga iz PUZS Varaždin najavljuju kako će se danas poduzimati aktivnosti na zaštiti.

{gallery}Poplave - Plitvica - Foto Zoran Stanko{/gallery}

Komentari