Počelo obilježavanje Dana Međimurske županije

Objavljeno: 27.04.2011. 08:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Međimurska županija

Otvorenjem izložbe knjiga u izdanju Matice hrvatske ogranka Čakovec u predvorju zgrade županijske uprave, započelo je obilježavanje ovogodišnjih Dana Međimurske županije.

Izložba je u županijskoj zgradi postavljena drugu godinu za redom, a cilj joj je javni prostor u koji ljudi zalaze kad im je potreban neki dokument, pretvoriti i u izložbeni.

Kako je prilikom otvaranja naglasio tajnik Matice hrvatske ogranka Čakovec Tomo Blažeka, izložba je prilika građanima prezentirati publikacije koje je čakovečki ogranak izdao u proteklom razdoblju. Blažeka je najavio i aktivnosti povodom Mjeseca Matice hrvatske koja su započela otvaranjem ove izložbe.

Matica je i ove godine provela knjiženi natječaj "Međimurski motivi"  u koji su se mogli uključiti učenici osnovnih i srednjih škola. Najbolji autori bit će nagrađeni na posebnoj svečanosti.

Drugi događaj vezan uz obilježavanje Dana Međimurske županije održan je u Križovcu. Tamo je naime održana svečanost povodom proglašenja 2011. godine godinom rijeka Mure i Drave.

Ove se godine navršilo 10 godina od proglašenja obala rijeke Mure zaštićenim krajobrazom. Ljetos je zaštita dignuta na višu razinu a u zaštićeno područje uključen je i pojas uz rijeku Dravu.

Kako je u prigodnom govoru naglasio župan Perhoč, očuvana priroda naše je najveće bogatstvo i temelj na kojem možemo graditi svoj održivi razvoj.



Komentari