Počeo 2. Sajam tradicijske baštine Kneginec 2011.

Objavljeno: 22.07.2011. 11:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Prigodnim otvorenjem u velikoj sportskoj dvorani Osnovne škole Kneginec u Knegincu Gornjem, započela je druga po redu manifestacija pod nazivom 2. Sajam tradicijske baštine Kneginec 2011, a koja se održava u sklopu programa obilježavanja Dana Općine.

Sajam je osmišljen kao manifestacija izložbenog, prodajnog i zabavnog karaktera. Čak tridesetak izlagača posjetiteljima će približit etnološku baštinu ovog kraja kroz autohtonu gastronomsku ponudu, tradicijske proizvode, stare zanate, glazbu i običaje.

Ove godine poseban naglasak manifestacije stavljen je na dječje stvaralaštvo. Djeca će se imati priliku okušati u izradi licitara te oslikavanju sitnih predmeta od gline. Također, osmišljena je radionica natjecateljskog karaktera, a pripremljene su i radionice iznenađenja.

Dvije radionice održati će i poznati lončar Jadranko Gjerek, koji živi i stvara u radionici na Varaždin Bregu.

Za sve goste koji žele osjetiti tradiciju u pjesmama i riječima kajkavskog izričaja zanimljiv će biti kulturno-umjetnički program učenika osnovne škole Kneginec i mališana dječjeg vrtića «Bubamara». Ovaj izuzetno zanimljiv program započinje u 18,30 sati, a tijekom poslijepodnevnih sati posjetitelje će zabavljati tamburaški sastav Red line Band-a.

Uz ovaj sajam, koji je otvoren do kasnih večernjih sati, održavaju se i druga događanja. Od današnjeg programa svakako treba spomenuti svečana euharistijska slavlja u crkvi Sv. Marije Magdalene, tradicionalno proštenje uz kneginečku crkvu te likovnu izložbu Likovne udruge „Kula“.

Komentari