Podijeljene diplome polaznicima tečaja radio-amatera

Objavljeno: 20.12.2014. 12:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/Podijeljene diplome polaznicima tecaja radio-amatera

U prostorijama Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije u Varaždinu upriličena je svečana podjela diploma za polaznike tečaja "P" klase radio amatera.

U sklopu projekta Sustav veza u kriznim situacijama koji provodi Varaždinska županija u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, Zajednicom tehničke kulture Varaždinske županije, Radio klubom Varaždin, Ludbreg, Novi Marof, Radio amaterskom udrugom "Sloga" Varaždin, Vatrogasnom zajednicom Varaždinske županije, Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Varaždina i udrugama od interesa za zaštitu i spašavanje Varaždinske županije, održan je tečaj za "P" klasu radio amatera. Tečaj je organiziran za ukupno 25 polaznika, a pohađali su ga članovi Kajak kanu kluba "Matis divlja voda" Varaždin i Kluba podvodnih aktivnosti "Drava" Varaždin.

Prisutne je pozdravio predsjednik Radio kluba Varaždin Tomislav Jarmić, te predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina Stjepan Androlić i predsjednik Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije Josip Levatić. Prisutnima se obratio sa nekoliko prigodnih riječi zamjenik župana i načelnik stožera zaštite i spašavanja Varaždinske županije gospodin Alen Kišić, koji je istaknuo veliku nesebičnost ljudi koji svoje vrijeme i novac ulažu kako bi bili drugima na raspolaganju u prilici kriznih situacija.

– Zbog takvog vašeg angažmana vjerujemo da Varaždinska županija ima dobro pokriven alternativni sustav upravljanja u kriznim situacijama, a znanja stečena prilikom polaganja ispita biti će od iznimnog značaja, zaključio je Kišić te uručio diplome o položenom ispitu za početnu P klasu radio amatera i pozivne znakove.

Članovi udruga od interesa za zaštitu i spašavanje Varaždinske županije na ovakav način osposobljeni su za održavanje sustava veza u kriznim situacijama između specijalističkih postrojbi civilne zaštite Varaždinske županije, stožera zaštite i spašavanja i zapovjedništva civilne zaštite Varaždinske županije i Centra 112 Varaždin.

U 2015. godini Varaždinska županija planira vježbe iz područja zaštite i spašavanja u kojim će pripadnici specijalističkih postrojbi civilne zaštite Varaždinske županije primjenjivati stečena znanja o radu s radio uređajima.

Svečanom činu podjele diploma prisustvovala je i zapovjednica zapovjedništva civilne zaštite Varaždinske županije Ruža Jelovac i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić.

{gallery}Podijeljene diplome polaznicima tecaja radio-amatera{/gallery}

Komentari