Podijeljene majstorske diplome za 37 novih majstora

Objavljeno: 01.07.2011. 09:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Varazdinska županija

U Skupštinskoj dvorani  Županijske palače održana je svečanost podjele diploma majstorima koji su prošli tečaj obuke te položili ispit kod Obrtničke komore u Varaždinu.

Ukupno trideset i sedam polaznika steklo je uvjerenje o položenom majstorskom ispitu, temeljem kojih će svoje novo stečeno majstorsko zvanje moći upisati u radne knjižice.

Diplome su im podijelili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Vladimir Habek i zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković.

Obraćajući se okupljenima zamjenik župana je naglasio važnost  cjeloživotnog učenja.

- Čestitam Vam na uloženom trudu kojeg ste uložili da biste stekli ove potvrde koje su odlična potvrda da se isplati učiti i ulagati u sebe. Do danas je majstorski ispit položilo 555 majstora različitih zanimanja iz raznih krajeva Hrvatske, a Obrtnička komora Varaždinske županije ovakve ispite provodi već punih 15-ak godina i ja im na tome čestitam – istaknuo je Pavleković.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Vladimir Habek je naglasio kako je uočljiv pozitivan trend sve većeg interesa mladih za obrtništvo kao i stalno stručno usavršavanje u obrtničkim zanimanjima.

- Varaždinska županija ima značajnu tradiciju razvoja obrtništva. S druge strane, titula „majstor“ jamstvo je korisnicima usluga da će potrebnu uslugu izvršiti stručna i kompetentna osoba - rekao je Habek.

Komentari