Podjela blagdanskog objeda u Caritasu

Piše: eVz

Objavljeno: 25.12.2012. 09:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

Pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije posjetili su župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenica župana mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica te gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš gdje su zajedno s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom sudjelovali u podjeli blagdanskog objeda korisnicima pučke kuhinje.

Podijeljeno je oko tristotinjak obroka, a varaždinski biskup mons. Mrzljak koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Hrvatskog Caritasa naglasio je važnost karitativnog djelovanja kako crkvenih tako i lokalnih vlasti.

Ravnatelj biskupijskog Caritasa Ante Šola je bio vidno zadovoljan ovom tradicionalnom akcijom te se zahvalio svima koji su doprinjeli da i ove godine korisnici pučke kuhinje imaju pravi blagdanski objed.

- Zahvaljujem se Varaždinskoj biskupiji te Rotary clubu na organizaciji ovog objeda. Varaždinska županija nam je također pomogla kupnjom pribora za jelo i mislim da smo opet pokazali da ovo božićno vrijeme zbližava ljude u akcijama koje imaju humanitarni karakter -rekao je Šola te dodao kako se u pučkoj kuhinji svakodnevno priprema oko 250 toplih obroka, dok se za najveće godišnje blagdane korisnicima dijele tzv. lunch-paketi.

Nakon podjele objeda korisnicima, varaždinski biskup te predstavnici županije i grada također su blagovali isti obrok kao i korisnici te na taj način potvrdili da se u Caritasovoj kuhinji dobro kuha.

Treba istaknuti kako u pučkoj kuhinji djeluje dvadesetak volontera koji uz pomoć župa diljem biskupije, brojnih tvrtki, poduzetnika i raznih udruga, kao i Grada Varaždina te Varaždinske županije i drugih gradova i županija na području biskupije pomažu ljudima kojima je potrebna pomoć.

Podjeli blagdanskog objeda nazočila je i pročelnica Upravnog  odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac.

Komentari