Pomoćnica ministra obrazovanja u Varaždinu održala radni sastanak

Objavljeno: 27.09.2014. 15:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/Radni sastanak - Pomocnica ministra Sabina Glasovac u Varazdinu

Pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Sabina Glasovac u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu održala je radni sastanak na temu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Sastanak je održan s predstavnicima općina i gradova te ravnateljima svih dječjih vrtića i osnovnih škola koje provode programe predškolskog odgoja s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije.

Uz općinske i gradske čelnike, skup je pratio i zamjenik župana Alen Kišić, zadužen za društvene djelatnosti u Varaždinskoj županiji.

– Kao županija, podržavamo sve odluke koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo i donosi na području predškolskog odgoja i obrazovanja jer smatramo da je vrlo bitno da već od predškolske dobi djeca uđu u sustav i da ih se kvalitetno vodi, jer se u upravo u školama Varaždinske županije vrlo kvalitetno radi s djecom, a dokaz su njihovi postignuti rezultati - rekao je zamjenik Kišić, ističući kako se na županijskoj razini oko 52 posto ukupnog proračuna izdvaja za sektor obrazovanja.

Kao nadležna za sustav odgoja i obrazovanja u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, pomoćnica ministra Sabina Glasovac kazala je kako je ulaganje u obrazovanje i znanje jedino što može pokrenuti županije i čestitala Varaždinskoj županiji koja izdvaja značajna sredstva upravo za tu namjenu. Pojasnila je kako je Ministarstvo donijelo sve podzakonske propise koji trebaju omogućiti neometanu provedbu obaveznog programa predškole od ove pedagoške godine za svu djecu u Republici Hrvatskoj.

{gallery}Radni sastanak - Pomocnica ministra Sabina Glasovac u Varazdinu{/gallery}

Komentari