Poroci: Hrvatski srednjoškolci kockaju, sve je više ovisnika

Objavljeno: 10.11.2011. 13:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Najnovije ankete pokazuju da je čak 83 posto srednjoškolaca igralo neku igru na sreću, a 12 posto njih – ovisno je o kockanju i skloni su delinkventnom ponašanju

Nedavno provedeno istraživanje o navikama kockanja u adolescenata pokazalo je da je 83 posto srednjoškolaca barem jedanput u životu igralo neku igru na sreću, a najčešće se klade u sportskim kladionicama te na internetu piše vecernji.hr

Također je uočeno da 17 posto ispitanih srednjoškolaca već ima izrazito ozbiljnu ovisnost o kockanju, dok je 12 posto njih duboko zagazilo u ovaj porok te svoj život usmjerava na sadržaje velikim dijelom vezane upravo uz kockanje. Ovi adolescenti skloniji su delinkventnom ponašanju, ne prezaju od nasilja i imovinskih delikata.

Kockaju ponajprije da bi zaradili novac, zatim radi zabave i uzbuđenja, a vrlo visoko rangiraju i želju da budu što bolji u kockanju, pokazalo je istraživanje.

Nedavno provedeno istraživanje o navikama kockanja u adolescenata pokazalo je da je 83 posto srednjoškolaca barem jedanput u životu igralo neku igru na sreću, a najčešće se klade u sportskim kladionicama te na internetu.

Također je uočeno da 17 posto ispitanih srednjoškolaca već ima izrazito ozbiljnu ovisnost o kockanju, dok je 12 posto njih duboko zagazilo u ovaj porok te svoj život usmjerava na sadržaje velikim dijelom vezane upravo uz kockanje.

Ovi adolescenti skloniji su delinkventnom ponašanju, ne prezaju od nasilja i imovinskih delikata. Kockaju ponajprije da bi zaradili novac, zatim radi zabave i uzbuđenja, a vrlo visoko rangiraju i želju da budu što bolji u kockanju, pokazalo je istraživanje.


Komentari