Poštanska marka povodom 600. obljetnice svetišta u Ludbregu

Objavljeno: 06.09.2011. 10:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Suzana ptiček

U kapeli dvorca Batthyany u Ludbregu predstavljena je poštanska marka „600.obljetnica čudesa Svete Krvi Isusove – Ludbreg.“

Događaj su organizirali Varaždinske biskupija, Hrvatska pošta i Grad Ludbreg. Prilikom predstavljanja poštanske marke okupljene je pozdravio ludbreški gradonačelnik Marijan Krobot koji je istaknuo kako je uvjeren da će ova poštanska marka biti distribuirana i izvan Republike Hrvatske što će dati dodatan značaj Ludbregu i njegovom svetištu.

Marka je izdana u arčiću od osam maraka s jednim privjeskom, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu.

– Drago mi je da se u proslavu jubileja euharistijskog čuda uključila i Hrvatska pošta. Svjesni smo da oni žele redovito sudjelovati u svim važnim događajima i na taj način dati svoj doprinos. Marka upravo želi pojasniti što mi zapravo time želimo reći. I sam sam nekad skupljao marke, ali nisam bio ustrajan, zato poručujem mladima da budu ustrajni u tome činu. Marka može spajati ljude - kazao je varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak.

Prigodna poštanska marka s motivom pokaznice s relikvijom Predragocjene Krvi Isusove djelo je autorice Sabine Rešić, dizajnerice iz Zagreba.

O poštanskoj marci govorio je i predstavnik Hrvatske pošte Dubravko Gružić, rekavši kako je Hrvatska pošta prepoznala sve vrijednosti ovakvog događaja.

Ova poštanska marka otisnuta je u 100 tisuća primjeraka.

Prisutnima na predstavljanju poštanske marke obratio se i Josip Jelenečki iz kluba kolekcionara Varaždin koji svoju sekciju ima i u Ludbregu, kazavši:

– Ludbreg može biti ponosan na svoju filatelističku sekciju, desetak entuzijasta nisu samo kolekcionari već čuvari ludbreške i hrvatske baštine. -

Predstavljanje poštanske marke glazbenim programom uljepšali su članovi Pjevačkog zbora mladih Trinitas i Željko Zaplatić uz klavirsku pratnju Ivana Kolara.

Komentari