projekt od 2,3 milijuna

POTPIS NA UGOVOR Kreće izgradnja reciklažnog dvorišta u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 05.02.2018. 16:07

Zadnja izmjena: 05.02.2018. 16:26

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Varaždinskim Toplicama boravio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji je s gradonačelnicom Dragicom Ratković potpisao ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta. Potpisivanju ugovora nazočili su i brojni čelnici drugih gradova i općina za koje je održana prezentacija o mogućnostima sufinanciranja projekata JLS-ova u sustavu gospodaranja otpadom.

Ćorića je prethodno na radnom sastanku u županijskoj palači primio i varaždinski župan Radimir Čačić, koji pohvaljuje suradnju s Ćorićevim ministarstvom: „Varaždinska županija prijavila je projekte ukupno vrijedne 173 milijuna kuna, a svi su prošli. Riječ je o projektima energetske obnove Vodotornja, Minerve, Doma za starije i nemoćne osobe, bolničkih te školskih zgrada“.

Varaždinske Toplice treća su jedinica lokalne samouprave u našoj županiji, nakon Gornjeg Kneginca i Varaždina, koja će imati reciklažno dvorište, čime je gradonačelnica Ratković istaknula zadovoljstvo: „Hvala Bogu, projekt smo prijavili i dobili 85% sredstava, odnosno točno 1.698.204 kune. Prema ugovoru projekt moramo realizirati u roku 22 mjeseca, međutim mislim da ćemo to riješiti kao od šale“.

Ministar je gradonačelnici uputio čestitku, rekavši da je 2018. godina – godina izgradnje infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom, pri čemu je Varaždinska županija s više od 25% odvojeno prikupljenog otpada u samom vrhu. Lokalne samouprave koje još nisu izgradile reciklažno dvorište, imaju to obvezu učiniti do kraja sljedeće godine.

Komentari