Potpisani ugovori o stipendiranju učenika obrtničkih zanimanja

Objavljeno: 19.12.2014. 09:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/Ugovori o stipendiranju ucenika obrtnickih zanimanja - Varazdinska zupanija

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu u četvrtak, 18. prosinca potpisani su Ugovori o stipendiranju trideset i pet učenika obrtničkih zanimanja koje sufinancira i Varaždinska županija.

Na početku potpisivanja ugovora prisutnima se obratio zamjenik župana Alen Kišić.

- Varaždinska županija se opredijelila kao županija znanja, županija koja svoj razvoj temelji na obrazovanju. Samo društvo koje ulaže u obrazovanje ima sigurnu budućnost. Naravno, shodno mogućnostima i financijski podupiremo različite aktivnosti na području obrazovanja, dajemo učeničke i studentske stipendije, sufinanciramo prijevoz srednjoškolaca, dajemo povoljne studentske kredite. Ponosni smo na te projekte jer uz sve financijske poteškoće, pronalazimo model kako pomoći našim  učenicima i studentima. Zato sam siguran, kako će vam, dragi učenici ove stipendije biti poticaj da svoje školovanje završite sa što boljim uspjehom te da nakon toga pronađete posao koji će Vam omogućiti osobni i profesionalni razvoj - rekao je zamjenik župana te dodao kako su obrtnici oduvijek bili bitan čimbenik u ekonomskom i gospodarskom razvoju Varaždina i Varaždinske županije.

Na riječi zamjenika župana nadovezao se i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Vladimir Habek.

- Zahvaljujem Varaždinskoj županiji što se uključila u ovaj projekt sufinanciranja stipendija i podržala nas. Posebno me veseli i sve veći interes za obrtnička zanimanja u našoj županiji. To je velika stvar za naše učenike, ali i njihove roditelje kojima pomažemo u financiranju školovanja njihove djece. Vi ste, sada, dragi naši stipendisti ušli u veliku obrtničku obitelj Varaždinske županije i ja Vam na tome čestitam - rekao je Vladimir Habek te dodao kako od početka godine obrtništvo u Varaždinskoj županiji bilježi negativan trend jer je više zatvorenih nego novootvorenih obrta, navodeći kako je šestogodišnja recesija posebno pogodila obrtnički sektor.

Ugovor o stipendiranju potpisalo je, u pratnji svojih roditelja ili staratelja, ukupno 35 učenika koji će se školovati za instalatere, stolare, automehaničare, strojobravare, te za elektro-mehaničare, frizere, pekare i tokare. Mjesečno će učenici primati 500 kuna stipendije, a Županija će iz svoga proračuna za stipendiranje učenika koji se školuju za obrtnička zanimanja izdvojiti 52 tisuće kuna. Stipendije su nepovratne, a dodijeljene su učenicima s boljim uspjehom u prethodna dva razreda te učenicima sa slabijim materijalnim prilikama u obitelji.

{gallery}Ugovori o stipendiranju ucenika obrtnickih zanimanja - Varazdinska zupanija{/gallery}

Komentari