Potpisani Ugovori za korištenje stipendija Varaždinske županije

Objavljeno: 24.12.2014. 09:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/stipendije zupanija

U Županijskoj palači održano je potpisivanje Ugovora za korištenje stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2014./2015.

Uz veliki broj učenika, roditelja učenika te studenata koji su ispunili Skupštinsku dvoranu potpisivanju ugovora su prisustvovali i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc.Miroslav Huđek.

Obraćajući se okupljenim učenicima, studentima, ali i njihovom roditeljima župan je čestitao svim stipendistima na dobivanju stipendija te naznačio kako Županija konstantno ulaže u obrazovanje.

- Varaždinska županija je rasadnik dobrih učenika i studenata, izdvajamo veliki dio sredstava za obrazovanje, a rezultati su vidljivi. Veliki broj osvojenih prvih i drugih mjesta na županijskim, državnim  i međunarodnim natjecanjima dokazuju da smo na dobrom putu – rekao je župan te naglasio kako Županija sufinancira i obrtničke stipendije, te daje povlaštene studentske kredite.

Prisutni učenici i studenti su bili vrlo zadovoljni dodjelom stipendija za koje vjeruju da će im znatno olakšati školovanje, a u ime stipendista zahvalio se Nikola Bedeković, student PMF-a iz Zagreba.

Inače, u školskoj, odnosno akademskoj godini 2014./2015. odobrilo se ukupno 66 stipendija. Za nadarene studente i utvrđena zanimanja od posebnog interesa za Varazdinsku županiju dodjelila se 31 stipendija, za studente loših socio-ekonomskih prilika dodjelilo se 25 stipendija, a ucenici istog statusa dobili su ukupno 10 stipendija.

Mjesečni iznos stipendija koje se dodjeljuju svih 12 mjeseci, za učenike u školskoj godini 2014./2015. iznosi tristo kuna, a za studente sedamsto kuna.

{gallery}stipendije zupanija{/gallery}

Komentari