Poziv predlagateljima programa za Slobodni festival 5

Objavljeno: 19.05.2011. 16:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Ovogodišnji Slobodni festival, osvježen drugačijim pristupom i konceptom u odnosu na prošle godine, održat će se 8. i 9. srpnja 2011. u Čakovcu.

Slobodni festival 5 otvara natječaj za suradnju predlagatelja (umjetnici, hakeri, informatičari, aktivisti, stručnjaci i hobisti na raznim područjima) za konceptualna rješenja projekata na temu "No border".

Prednost će imati ideje koje djeluju transdisciplinarno; nude konceptualna rješenja koja djeluju pozitivno na zajednicu i/ili nude rješenja problema u lokalnim zajednicama; nude konceptualna rješenja za razvoj suradnje (umrežavanje, partnerstva) u sjevernom pograničnom području Slovenije i Hrvatske; inovativne su, nemaju čvrstih granica, slobodne su, prelaze granice, propituju granice.

Uvjet je da je u izradi i praktičnoj primjeni projekta korišten softver otvorenog koda te da autori svoja konceptualna rješenja daju na slobodno korištenje zajednici koristeći neku od slobodnih licenci.

Prijedlozi se prikupljaju do 5. lipnja 2011. prema detaljnom pozivu objavljenom na http://slobodnifestival.info.

Ovogodišnji Festival partnerski organiziraju udruge ACT iz Čakovca, Kibla iz Maribora, Onej iz Murske Sobote , V.U.K. Iz Varaždina i HULK iz Zagreba.

Slobodni festival 5 je dio projekta Transdisciplinarnost i novomedijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NEW MEDIA CROSS-BORDER) u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007 – 2013, a sufinanciran je od Ministarstva kulture.

Komentari