Predstavljen Akcijski plan izrade Strategije LAG-a

Objavljeno: 01.09.2011. 15:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Dražen Hočuršćak

Lokalna akcijska grupa (LAG) Sjeverozapad intenzivira aktivnosti usmjerene izradi vlastite Strategije razvoja.

Na posljednjem sastanku Upravnog odbora, održanom 01. rujna u Lepoglavi, predstavljen je Akcijski plan izrade Strategije razvoja LAG-a Sjeverozapad koja bi trebala biti osnova za dobivanje mogućnosti crpljenja sredstava iz IPARD predpristupnog programa Europske unije u 2012. godini.

Posao izrade Strategije već je ranije dodijeljen Agenciji za razvoj Varaždinske županije koja će taj posao dovršiti do kraja ove godine. U tome će joj pomoći sve članice LAG-a, tvrtke, udruge i građani s područja koje LAG Sjeverozapad pokriva, a radi se o 11 gradova i općina – gradovima Lepoglavi i Ivancu te općinama Petrijanec, Klenovnik, Bednja, Cestica, Donja Voća, Maruševec, Vinica, Vidovec i Sračinec.

Budući da će samo oni projekti koji će biti usklađeni sa Strategijom razvoja moći konkurirati za dobivanje potpora Europske unije, od svih navedenih će se tražiti da se uključe u njenu izradu. Kako i kada, bit će pravodobno informirani, istaknuli su na sjednici Upravnog odbora predsjednik LAG-a Sjeverozapad, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i tajnik Emil Tkalec.

Komentari