Predstavljena „Dječja putovnica Europom“

Objavljeno: 28.10.2011. 10:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Varaždinska županija

U varaždinskom Društvu Naša djeca predstavljena edukativna slikovnica „Dječja putovnica Europom“.

Dječja putovnica Europom rezultat je višegodišnjeg rada i truda na manifestaciji „Europa u srcu Varaždinske županije“, koju Varaždinska županija u suradnji s Gradom i Društvom „Naša djeca“ svake godine organizira u sklopu obilježavanja Europskog tjedna.

Putovnicu su ispred Društva Naša djeca predstavile predsjednica Društva Dubravka Novak i ravnateljica Društva Đurđica Dropuljić, urednica Dječje putovnice Europom, koja je ujedno istaknula kako će ovo biti prava poslastica i uspomena odgajateljima i ravnateljima dječjih vrtića s područja Varaždinske županije.

- Cilj je ove manifestacije da kod naših sugrađana osvijestimo upravo tu ideju europskog građanstva, zajedništva i raznolikosti, što je ujedno i jedan od temeljnih principa na kojima počiva ideja Europske unije - rekla je zamjenica župana Varaždinske županije Blanka Glavica-Ječmenica.

Dodala je i kako joj je drago da su dječji vrtići svoj rad uspjeli zabilježiti u obliku ove edukativne slikovnice posebno zato što će ova slikovnica-putovnica poslužiti sljedećim generacijama te svima odraslima „koji žele doživjeti Europu očima djece“.

Na kraju predstavljanja, ravnateljica Dropuljić je svim odgajateljima i ravnateljima dječjih vrtića Grada Varaždina i Varaždinske županije koji su sudjelovali u projektu „Europa u srcu Varaždinske županije“ podijelila primjerke Dječje putovnice Europom.

Dječja putovnica Europom tiskana je u tisuću primjeraka, a financirana je iz sredstava Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija na temelju raspisanog natječaja za prijavu projekata udruga koje prate pristupanje Republike Hrvatske u EU u 2011. godini, na koji su Društvo Naša djeca i Varaždinska županija prijavili projekt „Europa u srcu Varaždinske županije“.

Komentari