Predstavljene programske aktivnosti projekta "ADORA" u školskoj godini 2014./15.

Objavljeno: 17.06.2015. 13:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

U Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar održana je završna konferencija projekta “ADORA”, u okviru instrumenta Europski socijalni fond, Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013., Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Grad Varaždin s partnerima Razvojnom agencijom Sjever DAN, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Varaždin, udrugom Kokotiček, I. privatnom gimnazijom s pravom javnosti Varaždin, Centrom Tomislav Špoljar, te I., II., IV., VI. i VII. Osnovnom školom Varaždin završava s provedbom projekta u osiguranju pomoći djeci s teškoćama u razvoju kako bi lakše savladali svakodnevne školske zadatke, kao i inkluziju u društvo općenito.

Na završnoj konferencji predstavljene su programske aktivnosti projekta „ADORA“ koje su se provodile tijekom školske godine 2014./2015. svim potencijalnim dionicima i široj javnosti.

Cilj projekta Adora bio je osigurati potporne aktivnosti učenicima s teškoćama u savladavanju dnevnih obrazovnih i osobnih zadaća, kako bi se uspostavila bolja interakcija s ostalim učenicima i obrazovnim osobljem u svrhu poboljšanja njihovih obrazovnih postignuća i inkluzije u zajednicu općenito.

Vrijednost projekta je nešto više od 1,4 milijuna kuna, a financiran je putem Europskog socijalnog fonda, te iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske, te djelomično iz proračuna Grada Varaždina.

Komentari