Predstavnici Općine Novi Grad iz BIH posjetili Kneginec

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 10.11.2011. 12:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Općinu Gornji Kneginec u utorak 8. studenog posjetili su predstavnici  Općine Novi Grad iz Bosne i Hercegovine.

U sklopu posjeta koji je organizirala Razvojna agencija Sjever-DAN d.o.o., gosti iz Općine Novi Grad u utorak 8. studenoga posjetili su Općinu Gornji Kneginec.

Također, obišli su Slobodnu zonu Varaždin, a  priređeno im je i primanje od strane predstavnika Grada Varaždina.

Kneginčani su  goste su upoznali s razvojnim projektima Općine Gornji Kneginec, s posebnim naglaskom na poduzetničku zonu. Peteročlanu delegaciju gostiju predvodila je Biljana Risojević, načelnica Odjeljenja za budžet i financije u Općini Novi Grad, a posebno ih je zanimala organizacija i način rada poduzetničke zone.

Gostima su u ovoj prigodi prenesena iskustava vezana na razvoj Poduzetničke zone Kneginec.  Naime,  obzirom na odličnu prometnu povezanost, komunalnu opremljenost zone te geografski položaj i organiziranost, kneginečka poduzetnička zona ima dobru budućnost u privlačenju investicija u trgovačke, usluže i logističke djelatnosti.

S ciljem razvoja gospodarstva na svom području i Općina Novi Grad, koja broji više od 40 tisuća stanovnika, krenula je s izradom predinvesticijske studija izgradnje poslovne zone, a koju će izraditi  Razvojna agencija Sjever-DAN.

Stoga je i cilj ove posjete bio da se  osim suradnje u izradi navedene studije uspostave drugi oblici suradnje između općine Novi Grad i lokalnih samouprava te drugih pravnih subjekata na varaždinskom području.

Komentari