Prijave još samo danas: Imate 5 godina staža i 3 godine faksa? Postanite direktor VARTOPA

Objavljeno: 07.01.2015. 13:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Iako je natječaj za direktora gradske tvrtke Vartop Grad Varaždin raspisao još krajem studenog 2014. godine, natječaj je polovicom prosinca poništen, da bi ga Grad ponovno raspisao 30. prosinca.

Prema raspisanim uvjetima, natječaj traje još danas, a mogu se javiti osobe koje su magistri struke ili stručni specijalist, sveučilišni prvostupnik ili stručni prvostupnik odnosno stručni pristupnik, s najmanje pet godina radnog staža u navedenoj struci, kao i  visok stupanj računalne pismenosti te izrađen program rada Društva za mandatno razdoblje.

Zbog poništavanja prvotnog natječaja koji je bio izrazito usko definiran, ali i poprilčno nedefiniranih stručnih zahtjeva i spreme, ovih dana pojavile su se glasine kako se mjesto direktora gradske tvrtke Vartop namješta zbog političkog kadroviranja.

O razlozima poništenja natječaja i glasinama koje su se javile pitali smo varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša.

Habuš tvrdi kako mu je ovo prvi glas o namještanju spomenutog natječaja.

- Ovo mi je prvi glas. Ne znam ništa o namještanju. Koliko je meni poznato, natječaj je bio prvotno poništen zbog toga jer se napravila pogreška kod definiranja uvjeta koje kandidati moraju zadovoljiti. Navodno je bio preuzak, stoga je raspisan novi kako bi se što više kompetentnih ljudi javilo - rekao je gradonačelnik Habuš u telefonskom razgovoru za eVaraždin.hr.

Inače, Gradska tvrtka Vartop osnovana je nakon što je Grijanje otišlo u stečaj. Preuzela je upravljanje kotlovnicama preko kojih se grijalo više od tri tisuće stanova. Međutim, kako napominje Habuš, Vartop je samo prijelazno razdoblje dok se u potpunosti ne prijeđe na alternativne načine grijanja.

- Već kod osnivanja Vartopa napomenuto je da će tvrtka raditi do dvije godine jer se prelazi na alternativne načine grijanja. Već je više od dvije tisuće stanova prešlo na etažno grijanje, a sustavi grijanja preko kotlovnica više nisu ono što građani žele. Tako da se nadam da ćemo iduće godine tvrtku ugasiti i da će svi građani imati željeni način grijanja. Što se tiče namještanja natječaja za direktora Vartopa, ne vidim razloga zašto bi bio namješten, jer tvrtka ionako nema dugoročnu perspektivu - objasnio je gradonačelnik Habuš.

Natječaj traje osam dana, što znači da je danas posljednji dan prijave.

Komentari