Priznanja za dugogodišnje darivatelje krvi iz ivanečkog kraja

Objavljeno: 26.10.2011. 17:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Ivanečki Gradski Crveni križ podijelio je priznanja dugogodišnjim darivateljima krvi.

Više od zahvalnica i priznanja Hrvatskoga Crvenoga križa dobrovoljnim su davateljima krvi s područja bivše ivanečke općine značili veliko hvala i iskren pljesak koji su im na prigodnoj svečanosti u hotelu Orion na Horvatskom uputili brojni humanitarci te predstavnici gradova i općina koji su im došli čestitati Dan dobrovoljnih darivatelja.

Na svečanosti koju je organizirao ivanečki Gradski Crveni križ najponosniji su bili Ivan Rožmarić iz Bednje te Rudolf Gregurina i Ivan Sambolek, koji su za darovanih stotinu doza krvi nagrađeni zlatnim znakom.

Srebrni znakovi za 75 poklonjenih doza krvi uručeni su Ivanu Bregoviću, Josipu Zagorcu i Marijanu Vrčeku.
Čak petnaest darivatelja primili su male srebrne znakove za 50 darovanih doza, a to su Stjepan Biškup, Damir Držaić, Miljenko Kanjir, Branko Komes, Tomo Srednoselec, Tomislav Videc, Josip Husnjak, Ivan Maček, Juraj Vuglač, Franjo Cafuk, Josip Cmuk, Vjekoslav Eršegović, Juraj Marčec, Ivan Možanić i Zvonko Špernjak.
Da i žene u humanosti ne zaostaju za svojim kolegama, potvrđuju i Viktorija Štrlek, Viktorija Korpar, Ivanka Mavrek i Karmela Jevtić, koje su za 35 puta darovanu krv nagrađene malim srebrnim znakom.
Izvor i foto: bednja.hr

Komentari