Projekcija filma "God's not dead" u Pastoralnom centru povodom proslave Duhova

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 16.05.2015. 20:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije od 18. do 23. svibnja  priređuje nekoliko događanja u prigodi proslave svetkovine Duhova.

U ponedjeljak 18. svibnja bit će uz prigodnu katehezu projekcija filma "God's not dead" (2004.) u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu s početkom u 20 sati.

U srijedu 20. svibnja duhovnu obnovu sa svetom misom u varaždinskoj katedrali od 19 sati predvodi dr. sc. fra Josip Blažević, OFM conv. Govorit će o temi "Sveti Duh i(li) povratak 'starim' duhovima 'New agea'". Pjevanje animiraju zbor mladih varaždinske katedrale i zbor mladih "Via" župe sv. Vida iz Varaždina. U petak 22. svibnja bit će klanjanje pred Presvetim od 20 sati u varaždinskoj katedrali.

Događanja će se zaključiti već tradicionalnim duhovskim bdjenjem mladih Varaždinske biskupije kojem će ove godine u subotu 23. svibnja domaćin biti Čakovec. U predvečerje svetkovine Duhova sudionici će se najprije okupiti u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice u Šenkovcu gdje će u 19 sati biti navještaj Božje riječi.

Slijedi procesijski hod uz molitvu krunice do Katoličkog doma Franjevačkog samostana u Čakovcu gdje će biti kraći program sa svjedočanstvom. Potom će u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa biti klanjanje pred Presvetim.

Slijedi procesija s Presvetim do župne crkve sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu. Misno slavlje oko 23.30 sati u crkvi sv. Antuna predvodit će vlč. Tihomir Kosec, predstojnik biskupijskog Ureda za pastoral mladih.

 

 

Komentari