čekaju se rezultati natječaja

Prijavljen projekt za gradnju dječjeg vrtića u Donjem Kućanu, vrijednog više od 6 milijuna kuna

Objavljeno: 19.07.2018. 13:31

Zadnja izmjena: 19.07.2018. 14:21

Odluka o gradnji dječjeg vrtića u Donjem Kućanu čija je vrijednost iznad 6 milijuna kuna prihvaćena je od strane Gradskog vijeća Grada Varaždina. Projekt je pripremljen i Grad ga je prijavio na natječaj te se sada čekaju rezultati natječaja. 

Naime, Grad Varaždin je prijavio projekt za gradnju dječjeg vrtića u Donjem Kućanu u vrijednosti višoj od 6 milijuna kuna na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1.: 'Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme, kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.' 

Kako bi se moglo krenuti u realizaciju projekta moraju se pričekati rezultati natječaja, odnosno hoće li projekt proći te koliko će novaca za to biti namijenjeno. Ukoliko će proći, mještani Donjeg Kućana i njihovi mališani dobit će vrtić od 400 m kvadratnih vanjskog prostora i što je vrlo bitno, mogućnost novih zapošljavanja, kako je rečeno na 8. Kolegiju gradonačelnika održanom jučer, 18. srpnja u Gradskoj vijećnici. 

Općenito, na učestale inicijative o gradnji dječjih vrtića po mjesnim odborima tom se prilikom osvrnuo gradonačelnik Čehok, izjavivši kako nema potrebe graditi vrtiće u svakom mjesnom odboru jer većini njih do grada treba 10 minuta. 

Komentari