Prva Gimnazija najbolja škola u AIESEC YEC programu

Objavljeno: 13.05.2011. 09:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Predstavljanjem radova u varaždinskoj je Prvoj gimnaziji obilježen kraj AIESEC-ovog projekta YEC (Young Entrepreneurs in Croatia) koji se u toj školi provodio već drugu godinu zaredom.

YEC je edukacijski projekt namijenjen učenicima trećih i četvrtih razreda, a osmišljen je s ciljem razvijanja poduzetničkih vještina i poslovnih ideja te planiranja osobne budućnosti kroz zajedničko internacionalno upoznavanje.

Ove godine na YEC projektu sudjelovali su Paula Jusić, Dunja Leskovar, Tena Novak, Branko Matavulj, Mislav Mesek, Nikolina Galauer, Dora Šestan, Petra Roškarić, Tajana Zadravec i Lucija Rajić, a najboljim timom s najboljom prezentacijom proglašen je tim u sastavu Mislav Mesek, Branko Matavulj, Lucija Rajić i Petra Roškarić.

Prva gimnazija dobila je i priznanje Najbolja škola 2011. godine u konkurenciji škola iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničke županije.

Inače, AIESEC je organizacija koja djeluje na području 110 zemalja (na 1100 Sveučilišta)  i ima oko 52 000 članova (studenata), a varaždinski gimnazijalci nadaju se kako će i iduće godine biti dio takvog projekta.


Komentari