Prvi samostalni međunarodni projekt Savjeta mladih

Objavljeno: 03.03.2011. 13:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Na 7. sjednici Savjeta Mladih Varaždinske županije jednoglasno je usvojen predloženi plan rada za 2011. godinu, koji ide na usvajanje Županijskoj skupštini. Najviše aktivnosti u narednoj godini bit će posvećeno obilježavanju Europske godine volontera i Međunarodne godine mladih.

Predsjednik Hrvoje Kovač istaknuo je kako je Savjetu mladih odobren projekt „Različite boje – jedna igra, sportom protiv rasizma i diskriminacije“ koji je prijavljen u suradnji s partnerima iz Makedonije. Glavni donator je Europska fondacija mladih, a partneri dolaze iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Estonije i Makedonije.

Predsjednik Savjeta mladih istaknuo je kako je ovo ujedno prvi samostalni službeni međunarodni projekt Savjeta mladih. Projekt se fokusira na spajanje mladih iz spomenutih zemalja na sportskim terenima kako bi se smanjila diskriminacija, predrasude i stereotipi, a vrijednost projekta je 12 tisuća eura.

Istaknuto je i kako je u pripremi prijava projektnog prijedloga na natječaj Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija namijenjenog informiranju građana o pristupanju RH EU.

Komentari