PU međimurska u srijedu provodi preventivnu akciju "Pješaci i vozači oprez"!

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.02.2013. 15:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U srijedu, 20. veljače tijekom dana, na području PU međimurske, a u suradnji s PU koprivničko-križevačkom, provest će se preventivno-represivna akcija „Pješaci i vozači bicikla oprez!“.

Tako će međimurska policija informirati pješake i vozače bicikla o opasnostima koje im prijete, te potrebi obilježavanja reflektirajućim materijama radi što veće osobne sigurnosti.

Svi sudionici u prometu za koje se utvrdi da nisu poštovali prometna pravila biti će sankcionirani.

Tijekom 2012. godine bilježimo ukupno 139 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali najranjiviji sudionici u prometu.

Vozači bicikla sudjelovali su u 73 prometne nesreće, od čega u 58 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 25 vozača bicikla zadobilo teške tjelesne ozljede i 35 vozača bicikla lake tjelesne ozljede, te u 15 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Pješaci su sudjelovali u 26 prometnih nesreća, od čega u 1 prometnoj nesreći s poginulim osobama u kojoj je smrtno stradao 1 pješak, te u 23 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 pješaka zadobilo teške tjelesne ozljede, a 13 pješaka lake tjelesne ozljede. U 2 prometne nesreće nastupila je samo materijalna šteta.

Vozači mopeda su sudjelovali u 26 prometnih nesreća, od čega u 19 s ozlijeđenim osobama u kojima je 11 vozača mopeda zadobilo teške tjelesne ozljede, a 9 vozača mopeda lake tjelesne ozljede, te u 7 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Vozači motocikla sudjelovali su u 14 prometnih nesreća od čega u 2 prometne nesreće s poginulim osobama u kojima su smrtno stradala 2 vozača motocikla, u 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 vozača motocikla zadobilo teške tjelesne ozljede, 1 putnik na motociklu teške tjelesne ozljede, 4 vozača motocikla lake tjelesne ozljede, 1 putnik na motociklu lake tjelesne ozljede, a u 1 prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

Komentari